top of page

Bilim Kızı MENTORLUK Desteği - MENTOR OLMAK

Ülkemizin inovasyon odaklı gelişimine katkı sağlayacak şekilde; ‘Bilim Kızı’ projesi, Müjgan ÇETİN’in 2016 da hayata geçirdiği, Türkiye’deki kız çocuklarının eğitiminin ve yetiştirilmesinin, günümüzde ve gelecekte zorunlu bir ihtiyaç olduğu tespiti ile bir sosyal inovasyon projesidir.

 

Bu prosedür, “Bilim Kızı” projesi kapsamında “Bilim Kızı Mentorluk HİZMETİ” adında paydaşlarımızın gönüllü katılımı ile yürüttüğümüz projemiz boyunca yürütülecek olan mentorluk çalışmalarına ilişkin amaç, faaliyet, eğitim, süreç yönetimi ve değerlendirme alanlarını kapsar.

“Bilim Kızı Mentorluk Projesi”nin amacı, fırsat eşitsizliği, vizyon sapması ve yön karmaşası yaşayan; üniversite çağındaki kız öğrencilerinin başarılı bilimsel faaliyetler yapabilecek seviyeye ulaşmaları için alanında, bilim kadını uzman mentorlardan destek almalarını sağlamaktır.

 

MENTORLUK Hizmeti bir akademik danışmanlık hizmeti değildir. Bilim Kızı projesine başvuran MENTİlerin bilimsel kariyer planlarını hazırlaması için gerekli olan deneyimler ve eğitimde sunulan konular çerçevesinde kolaylaştırıcılık hizmetidir.

Terim ve Tanımlar

 

Bu programın paydaşlarının görev ve sorumlulukları aşağıda tanımlanmıştır:

 

  1. Projenin üstlenici markası: Müjgan Çetin

  2.   Bilim Kızı Projesi Lideri: Proje lideri olarak projenin yürütülmesinden, kaynakların yönetilmesinden sorumlu kişidir.

  3. Bilim Kızı Danışmanı ve Eğitmeni: Mentorluk eğitimlerini sunan ve süreç boyunca değerlendirme toplantılarını organize ederek süreci ve paydaşların değerlendirmelerini yapan ve gerekli konularda danışmanlık hizmeti sunan deneyimli mentordur.

  4.   Psikoteknik Analiz ve Eşleştirme Danışmanı: Mentorluk hizmeti eşleştirmelerinin kişilik özelliklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesiile süreç boyunca psikolojik destek hizmeti de sunabilecek olan uzman Psikolog mentordur.

  5. Bilim Kızı Mentorluk Hizmeti YÜRÜTME KURULU: Süreç boyunca gerekli kararların birlikte alınması ve uygulanması hedefine yönelik oluşturulan bu kurul; .Bilim Kızı Projesi Lideri, Bilim Kızı Danışmanı ve Eğitmeni, Psikoteknik Analiz ve Eşleştirme Danışmanından oluşur.

  6.   Menti: Temel bilimler alanında lisans, yaşam bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora öğrencisi olan ve bilimsel kariyer yapmak isteyen Bilim Kızı projesine başvuran kız öğrencilerdir.

  7.   Mentor: Bilim Kızı mentilerinin akademik ve bilimsel kariyerlerine yol arkadaşlığı yaparak, hedeflerine ilişkin yol haritası hazırlamalarını kolaylaştıracak en az yüksek lisans mezunu bilim kadınlarıdır.

  8. MENTORNITY Yazılımı : Bilim Kızı Projesine bağışlanarak mentorluk hizmetinin yürütülmesinde kullanılan Web tabanlı bir iletişim platformudur.

  9.   Akran Mentoru (Bilimdaş): Bilim Kızı mentorluk hizmetini en az bir dönem başarı ile tamamlayan ve bir sonraki dönemde menti olarak başvurarakprograma seçilen lisans 1.-2. sınıf kız öğrencilere, akademik ve bilimsel kariyerlerinde yol arkadaşlığı yaparak öz değerlendirme yapmaların ve yıllık iş planı hazırlamalarını kolaylaştıracak Bilim Kızı’dır. Bilim Kızı MENTOR DANIŞMA Kurulu tarafından Akran Mentoru olarak başvuran kızlar arasından seçilen kızlar eşleştirme ile yeni mentilere Akran Mentoru olarak atanırlar.

  10.   Bilim Kızı MENTOR DANIŞMA KURULU : Bilim Kızı mentorluk hizmetini en az bir dönem başarı ile tamamlayan ve gönüllü olarak bir sonraki dönemde de mentorluk hizmeti sunmaya devam etmek isteyen ve mentorluk hizmeti sunum süreci boyunca karar alınması gereken konularda danışılan mentorlardan oluşur. Bilim Kızı başvurularının değerlendirilmesinde ve onlarla yapılangörüşmelerekatılarak, görüşme sonrası geribildirmlerini sunarlar. Bilim Kızı projesinin özdeğerlendirme çalışmalarına katılarak, projenin etki analizini değerlendirirler.

  11. Bilim Kızı MENTİ DANIŞMA KURULU : Bilim Kızı mentorluk hizmetini en az bir dönem başarı ile tamamlayan ve gönüllü olarak bir sonraki dönemde de mentorluk hizmeti sunum süreci boyunca Bilim Kızı faaliyetleri hakkındaki önerilerle ilgili karar alınması gereken konularda danışılan mentilerden oluşur. Bilim Kızı başvurularının değerlendirilmesinde ve onlarla yapılan görüşmelere katılarak, görüşme sonrası geribildirimlerini sunarlar.

Bilim Kızı PROJESİ ZAMAN ÇİZELGESİ

 1 Projenin Duyurusu                                                                        Temmuz - Ağustos

2 Değerlendirme ve Online Mentor ve MENTİ Eğitimi                  Eylül

3 Eşleşmelerin Yapılması ve Duyurusu                                         Eylül

4 Görüşmeler ( 9 ay, 9 görüşme)                                                  Ekim - Haziran

5 Kapanış Toplantısı                                                                        Haziran - Temmuz

MENTOR OLMAK

 

Bu bölüm, Bilim Kızı Mentorluk Projesi kapsamında MENTOR olarak katılım başvurusu yapan bilim kadınlarının yeni dönem projeye başvuru sürecini tanımlamaktadır.

 

Bilim Kızı Mentorluk desteği her akademik yılın başında hayata geçirilmektedir. Bilim Kızı Proje Lideri tarafından “Bilim Kızı” web sitesi ve sosyal medya hesaplarından bu prosedüre uygun şekilde her yılın Temmuz - Ağustos aylarında çağrıya çıkılması ile başlar. Aşağıdaki adımlara uygun olarak başvurular gerçekleştirilir.

 

MENTORLUK Hizmeti bir akademik danışmanlık hizmeti değildir. Bilim Kızı projesine başvuran MENTİ’lerin bilimsel kariyer planlarını hazırlaması için gerekli olan deneyimler ve eğitimde sunulan konular çerçevesinde kolaylaştırıcılık hizmetidir. 5-10 (beş-on) yıllık bilimsel kariyer yolculuğunun vizyonunu belirleyerek, bu yolculuk boyunca akademik başarıları, stajları, CV yazımları, staj,yüksek lisans, doktora veya doktora sonrası çalışmaları için gerekli olan başvuru süreçleri, tez konusu veya akademisyen seçimi aşamalarında deneyimleri ile yol göstererek, MENTİLERİN stratejik planlarını hazırlama hizmetidir.

 

Mentorluk hizmeti; en az yüksek lisans mezunu bilim kadınlarından oluşan Bilim Kızı Projesi MENTOR adaylarının 9 ay boyunca (Ekim-Haziran dönemi süresince) seçilen MENTİ’lerin akademik kariyer konularında kolaylaştırıcılık hizmetidir. Doktora ve sonrası eğitimi olan bilim kadınlarından oluşan MENTOR hocalar, programa başvuran MENTİ adayları içerisinden, program kontenjanına göre mümkün olduğu kadar 3.-4. sınıf lisans öğrencilerine veya yüksek lisans öğrencilerine mentorluk hizmeti sunarlar. Yüksek lisans mezunu MENTOR hocalar mümkün olduğu kadar 2. sınıf lisans öğrencilerine, AKRAN MENTORLERİ (BilimDaş) ise 1. sınıf lisans öğrencilerine mentorluk hizmeti sunarlar.

 

Bir önceki dönem MENTORLUK Hizmeti sunmuş olan MENTOR hocalarımız, bir sonraki dönem yine programa devam etmek isterler ise, mevcut KVKK onayları ve bilgileri ile geçerli olacak şekilde Bilim Kızı Proje Lideri’ne mesaj atmaları yeterlidir. MENTOR Havuzuna dahil edilirler ve MENTOR eğitimine katılma zorunluluğu olmamasına rağmen, diğer MENTOR hocaları tanımak ve var ise uygulama sürecinde Danışman hocanın bilgilendireceği yeni konuları öğrenmek için eğitimin giriş aşamasına katılırlar.

 

 

MENTOR hizmeti sunmak isteyen programa yeni başvuran bilim kadınlarının başvuru şekli ve koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Çağrı duyurusu sonrasında bilimkizi.org sitesinde verilen bağlantıdan elektronik başvuruyu tamamlayarak, kişisel bilgilerini girmeli, KVKK onay metnine ve MENTORLUK Hizmet Şartlarına ONAY vermelidir.

  • Başvuruların tamamlanması sonrasında, Bilim Kızı Mentorluk hizmeti YÜRÜTME KURULU değerlendirmeleri tamamlar. Bilim Kızı Proje Lideri tarafından, beyan edilen iletişim bilgilerine, program kontenjan durumuna göre ilgili dönem hizmet sunumu için bilgilendirme veya bir sonraki dönem için envantere kaydının yapıldığı bilgisi iletilir.

  • Mentorluk hizmet sunumu için bilgi iletilen mentor hocalar aşağıdaki şartları kabul etmelidir.

    • MENTOR eğitimine katılmak. Eğitime katılmayan adaylar MENTORLUK Hizmeti sunamaz. Daha önce bir başka kuruluştan eğitim almış olsa dahi, programa ilk defa katılacak ise eğitime katılım zorunludur.

    • Ön değerlendirme sonucu sürece kabul edilenlerin, eşleştirmede kendi kişiliği ile en uyumlu, çıkar çatışması yaratmayacak en uygun disiplinden MENTİ ile eşleşmesini sağlayacak şekilde gönderilen psikoteknik testi tamamlaması zorunludur.

    • Eşleştirmelerde MENTOR ve MENTİ’nin aynı şehirde veya aynı üniversitede olmamasına özellikle dikkat edilmektedir. Bu hassasiyet dikkatte alınarak, yapılacak eşleştirme etkinliğine katılmalıdır. Bu eşleştirmede var ise MENTOR ve MENTİ’nin bir şekilde tanışması veya birbirleri ile ilgili bilgi sahibi olmaları önemlidir.

    • Eşleştirmesi gerçekleştirilen MENTİ’si ile ilk görüşmede detaylı bir şekilde iletişim kurallarını görüşmesi ve EK-1 de örneği sunulan Mentorluk HİZMETİ İLETİŞİM sözleşmesini imzalaması gerekmektedir.

    • 9 aylık süreç boyunca MENTORNITY yazılımı aracılığı ile MENTİ’lerle ortak belirledikleri toplantılara düzenli olarak katılmaları beklenmektedir.,

    • 2 ayda bir yapılan değerlendirme toplantılarına katılmak. Bu toplantıda gelinen aşamaya ilişkin deneyimlerini ve değerlendirmelerini iletmeleri önemlidir.

    • Kapanış toplantısına katılmaları gereklidir.

Bilim Kızı MENTORLUK HİZMETİ Süreci

 

Bu bölümde, kabulü yapılan MENTİ ve MENTOR adaylarının seçim, eğitim, eşleştirme, 9 ay sürecek MENTORLUK süreci, bütün sürecin takip ve değerlendirilmesi ve kapanış süreci anlatılmaktadır.

  1. MENTOR ve MENTİ Seçim Süreci: Bilim Kızı projesine MENTOR veya MENTİ olarak ön başvuru formunu eksiksiz olarak tamamlamış adaylar, Bilim Kızı Mentorluk Projesi Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilirler.

  2. Ön değerlendirmeyi geçen MENTİ adayları, Bilim Kızı Proje Lideri tarafından mülakata davet edilir. Bilim Kızı MENTOR Danışma Kurulu ve MENTİ DANIŞMA KURULU üyeleri mülakata katılır ve aşağıdaki kriterlere uygun olarak sonraki aşamaya geçmek için seçilirler.

  1. Kendini iyi ifade edebilme/Ne istediğini Bilme yetisi/Kararlilik ve Istek gösterme oranı

  2. Sorulara kapsamli ve ozguvenli bir sekilde cevap verme yetisi

  3. Amaclarini bilmek ve onlara ulasmak icin uğras seviyesi/Simdiye kadar elde ettiği akademik ya da kisisel/sosyal alandaki basarilari

  4. Bilim Kizi Projesi hakkinda bilgi sahipliği ve ilgi oranı

  1. Bilim Kızı Proje Lideri, başvuran adaylara e-posta ile değerlendirme kararını, eğitim tarih ve saatini bildirir.

  2. Bilim Kızı MENTOR DANIŞMA KURULU gerekli görürse, seçim öncesi MENTOR adayları için de mülakat yaparlar.

  3. MENTOR ve MENTİ Eğitim Süreci: Belirlenen mentor ve menti adaylarına, online mentorluk eğitimi Proje Danışman ve Eğitmen hocası tarafından verilir.

  4. MENTOR ve MENTİ Eşleştirme Süreci: Değerlendirilerek seçilen ve eğitime katılan uygun adayların, Psikoteknik analiz ve eşleştirme danışmanı olan hocanın önerilerini de dikkate alınarak, en uygun kişilik uyumu, bulunduğu yer, bölüm,etik değerleri, eğitim seviyeleridikkatte alınarak MENTOR DANIŞMA Kurulu tarafından eşleştirmeleri yapılır.

  5. Bütün MENTOR ve MENTİ’lerin katılımı ile gerçekleştirilen bir toplantıda, eşleşen MENTi-MENTORler ilan edilerek tanışmaları sağlanır. Eşleştirme sonuçlarına ilişkin MENTOR veya MENTİ’lerden değişiklik talebi gelirse, önce MENTOR DANIŞMA KURULU kendi içerisinde görüşür ve talep sonuçlandırılarak taraflara iletilir.

  6. Dokuz (9) Ay Sürecek MENTOR’LUK Süreci: Eşleştirmesi gerçekleşen MENTOR ve MENTİ’ler MENTORNITY programı üzerinden görüşmelerini planlarlar. İlk 2 ay içerisinde, 15 günde bir gerçekleşecek olan görüşmeler, sonraki aylarda ayda bir şekilde sürdürülür. İlk görüşmede, tarafların tanışması sonrası EK-1 de verilen MENTORLUK HİZMETİ İLETİŞİM SÖZLEŞMESİ, karşılıklı olarak incelendikten ve gerekli görülen düzenlemeler yapılarak, imzalanarak birbiriyle paylaşılır.

  • MENTOR’luk iletişim sözleşmesi iki tarafın da mutabık olduğu maddeler üzerinde şekillenir. Sözleşmedeki maddeler karşılıklı onayla değiştirilebilir.

  • MENTOR ve MENTİ sözleşmeye uymakla yükümlüdür.

  • İlk görüşmenin maksimum 1.5 diğerlerinin ise 1 saat olacak şekilde planlanabileceği seanslar, MENTİ’nin akademik kariyeri ile ilgili konuları üzerine şekillenir.

  • MENTOR’luk görüşmeleri süresince, eğitimde tanımlandığı gibi, ÖZDEĞERLENDİRME, 10 yıllık VİZYON ve HEDEF, yıllık iş PLANI ve STRATEJİK PLAN hazırlama çalışmaları gerçekleştirilir. AKRAN Mentorluk görüşmeleri süresince, eğitimde tanımlandığı gibi, ÖZDEĞERLENDİRME, Bir yıllık HEDEF, yıllık iş PLANI hazırlama çalışmaları gerçekleştirilir.

 

9. Mentorluk Süreci Takip ve Değerlendirme: Gerçekleştirilen online görüşmeler sonrasında MENTOR’ler MENTORNITY programındaki toplantı tutanaklarını düzenli olarak doldurur. Toplantı tutanakları özet olarak sadece görüşmenin amacını,gerçekleştirilen çalışmanın sonucunu ve bir sonraki toplantının tarihini içerir.

 

Bilim KIZI MENTORLUK Danışmanı tarafından, 2 ayda bir MENTİ’ler için ve ayrıca MENTOR’ler ve AKRAN MENTORLAR’ı için değerlendirme toplantısı düzenlenir. Bu toplantıda, gelinen aşamada MENTİ’ler ve MENTOR’ların geri bildirimleri alınır, sorular cevaplanır, istek ve beklentiler alınır. Bütün bu değerlendirme toplantılarında ortaya çıkan sorunlar Yürütme Kurulu tarafından çözüme kavuşturulur. Gerekli durumlarda Danışma Kurulu’dan fikir alınır.

 

10. Sürecin Tamamlanması: Süreci başarı ile tamamlayan MENTOR ve MENTİ’ler ile kapanış toplantısı yapılarak dijital sertifikaları verilir. Arzu eden MENTOR ve MENTİ’lerin kendi aralarında anlaşmaları durumunda MENTOR’luk, arkadaşlık, dostluk ilişkilerine gönüllü olarak devam etmeleri mümkündür.

EK- Bilim Kızı Projesine Menti olarak Mentorluk HİZMETİ Alım ŞARTLARI

Kabul Beyanı

 

Bilim Kızı Projesinin uzun soluklu dayanışma ve emek gerektiren bir topluluk olduğunu kabul ediyorum. Bu topluluğun, başarılı kızlarımızın bir gün yaşama değer katacak bilimsel çalışmalar yaparak, başarılı bilim kadınları olması için bu topluluğun ilke ve değerlerine uygun olarak genişlemesi, tanıtılması, destek verilmesi faaliyetlerine katılacağımı beyan ediyorum. Aşağıdaki başvuru şartlarını okuyarak kabul ettiğimi beyan ediyorum.

  • Ön değerlendirme sonucu, Bilim Kızı MENTORLUK sürecine kabul edilenlere, bilim kadınlarından oluşan mentor hocalarla doğru eşleştirilmesi için psikoteknik kişilik analiz testi gönderilecektir. Bu testi tamamlayarak proje liderine istenen tarihte iletmeleri beklenmektedir. Böylece, eşleştirmede kendi kişiliği ile en uyumlu, çıkar çatışması yaratmayacak en uygun disiplinden mentor hoca ile eşleşmesi sağlanacaktır. ÖN KABUL esnasında bu testi tamamlayarak bildirilen tarihte ileteceğim.

  • Yapılan değerlendirme sonrasında mülakata davet edildiğine ilişkin bildirim aldığında, davet şekli (online görüşme, tel vb.), tarih ve saatine uygun şekilde mülakata katılacağım.

  • Kesin kabulün gerçekleştiği kendilerine bildirilen adaylar, MENTİ eğitimine katılmak zorundadır. Eğitime katılamayan adaylar MENTORLUK Hizmeti alamazlar. Bildirilen gün ve saatte MENTİ eğitimine katılacağım.

  • Mentorluk süresince, MENTİ beyan ettiği iletişim (e-posta ve/veya mesaj) bilgilerine iletilen bilgileri veya mesajları güncel olarak takip etmek zorundadır. Güncel bildirimleri e-posta veya mesajlarımı düzenli olarak takip ederek, gerekli ise geri bildirimleri zamanında yapacağım.

  • Programın başında gerçekleşecek eşleştirme etkinliğine MENTİ’ler katılmak zorundadır. ONLINE eşleştirme etkinliğine katılarak, eşleştiğim MENTOR’um ile ve ilgili dönemin diğer menti ve mentor hocaları ile tanışacağım.  

  • Mentorluk HİZMETİ başladığında ilk toplantıda mentoru ile, örneği verilen iletişim sözleşmesini MENTOR’um ile karşılıklı olarak görüşerek imzalayarak, Proje Lideri’ne ileteceğim ve aşağıda özellikle belirtilen konulara büyük bir hassasiyetle uyacağım.

    • 9 aylık süreç boyunca MENTORNITY iletişim plartformu ile mentoru ile anlaştıkları toplantılara, tarih ve saatlere uygun şekilde düzenli olarak acaktır.

    • MENTOR’u ile görüşme sonunda üzerinde mutabık kalınan sonuçları (özdeğerlendirme, vizyon ve hedef belirleme, stratejik kariyer planı ve yıllık faaliyet planı) üreterek hazırlıklı olarak toplantılara katılmak ve MENTORNITY’ ye kısa toplantı notunu yazmak MENTİ sorumluluğundadır.

    • MENTOR’u ile görüşmelerinde herhangi bir sebep ile sorun yaşayan MENTİ’ler öncelikle bu sorunu çözmek için MENTOR’u ile görüşmeyi denemek, bu görüşmenin mümkün olmadığı durumlarda Proje Lideri’ne en kısa zamanda haber vererek durumun çözülmesi konusunda yardım talep edecektir.

    • 24 saat içerisinde görüşme iptali,tarih veya saat değişikliği yapılamaz. Herhangi bir sebeple acil bir değişiklik yapılması gerekli ise MENTOR’un izni ile Proje Liderine haber vermek suretiyle olabilecektir.

    • İki ayda bir ONLINE olarak gerçekleştirilen, bütün mentilerin katıldığı değerlendirme toplantılarına katılarak süreç hakkında Proje Liderini bilgilendirecektir.

    • Mentilerin talepleri doğrultusunda oluşturulan ücretsiz sertifikalı eğitimlere (kişisel gelişim, programlama, mesleki gelişim vb.) katılmak. %80 katılım sağlayanlara SERTİFİKA verilecektir.

    • Mentörlük süresince gerçekleştirilen dünyadan bilim insanlarının katılımı ile gerçekleşen ONLİNE VİZYON Konuşmaları, ZİRVE, etkinlik toplantılarının en az %80 ine katılmak.

    • Bütün MENTİ ve MENTORLER’in bir arada olacağı kapanış toplantısına katılmak ve Bilim Kızı SERTİFİKALARInı almak önemlidir.

    • Mentorluk süreci sonunda Genel Not Ortalaması (GNO), Erasmus kabulü, staj kabulü, makale yayınlanması, İngilizce sınav başarısı, Yüksek Lisans veya Doktora sınav başarısı vb. başarılarının MENTOR’u ve Proje Lideri ile paylaşılması beklenmektedir.

Bütün yukarıda sayılan faaliyet ve bildirimlere gönüllü olarak uyum sağlayacağımı, herhangi bir uyumsuzluk durumunda veya herhangi bir sebeple bu şartlara uyamayacağıma karar verirsem MENTOR’a ve Proje Lideri’ne haber vererek projeden gönüllü bir şekilde ayrılacağımı beyan ederim. Başvuru sürecinde değerlendirme sonunda herhangi bir sebeple, Bilim Kızı projesine kabul edilmeme hakkının Bilim Kızı Proje Lideri ve Danışma Kurulu üyelerinde olduğunu kabul ederim.

NOT: Bu başvuru şartları dokümanı ayrı bir doküman olarak yazılmalı ve imzalı olarak sisteme yüklenmelidir.

Menti Adı Soyadı       :                                                               

Tarih                            :

İmza                                 :           

                                                           

Bilim Kızı Projesi MENTORLUK HİZMETİ

İLETİŞİM ANLAŞMASI

Bilim Kızı Projesi Mentorluk Hizmeti gereği MENTOR ….. ve MENTİ ………….. her ikimiz de aşağıdaki MENTORLUK anlaşması üzerinde anlaşmış bulunuyoruz.

  1. ……. tarihinden itibaren  9 Ay boyunca en az 9 veya 11 gündemli görüşmeyi gerçekleştirebilmek amacıyla, (ilişkiyi oluşturmak için ilk aylarda ayda 2 kez olmak üzere) her ay düzenli olarak 1-1.5 saatlik gündemli görüşmelerimizi yapacağız.

  2. İlişki oluşturma aşaması için rahatlıkla konuşabileceğimiz, gelişim aşamasında ise birlikte gerçekleştireceğimiz öğrenme aktivitelerini uygulayabileceğimiz uygun görüşme ortamları belirleyeceğiz.

  3. Aramızda oluşması için hassasiyet göstereceğimiz gizlilik ve güvene dayalı öğrenme ilişkisini programın sonuna kadar kesintisiz sürdürmeyi kabul ettik.

  4. Destek ihtiyacımız olduğunda, problem çözümü, anlaşmazlık ve çatışma çözümü gerektiğinde Program koordinatörü ile temasa geçeceğiz.

  5. Mentorluğa öncelik vermek, ilişkinin hakkını vermek için gerekli zaman ve enerjiyi ayıracağız.

  6. Özellikle ilk aylarda mecbur olmadıkça görüşmelerimizi ertelemeyeceğiz ve iptal etmeyeceğiz.

  7. Eğer görüşmelerimizi ertelemek ya da iptal etmek mecburiyetinde kalırsak 24 saat öncesinde haber vererek, yeniden görüşme planlanını yenileyeceğiz.

  8. Görüşmelerimize hazırlıklı olarak katılacağız, taraflar olarak anlaşmış olduğumuz bir görev veya çalışma söz konusuysa bunu takip eden görüşmeye kadar tamamlamış olacağız.

  9. Eğer herhangi bir problem yaşarsak, iyi hissetmediğimiz bir konu olursa, ilk önce karşılıklı haberleşip, konuşarak bunu çözmeye çalışacağız. Yeterince çaba harcayarak denememize rağmen eğer çözüm bulamıyorsak, program koordinatöründen yardım isteyeceğiz.

  10. Görüşmelerimizde konuştuğumuz ve söz verdiğimiz konuları toplantı notu olarak kayıt edeceğiz. Bir sonraki toplantı gündemini öncelikle bu söz verdiğimiz konular oluşturacaktır.

  11. Görüşmelerde gizlilik ilkelerine ekstra önem göstereceğiz ve her iki taraf olarak tüm paylaşılan ve konuşulanların aramızda kalmasına özen gösterek, gizliliği koruyacağız, 3.kişilere aktarmayacağız.

  12. İkimizin de farklı bireyler olduğunun farkında olarak birbirimize saygı duyacak, kabul edecek ve anlayış göstereceğiz

  13. Farklılıklarımızın farkında olarak, ilişkide hiza/uyum sağlayabilecek ve gelişimi hızlandırabilecek şekilde bu farklılıklarımızı konuşmaya, karşılıklı tolere ederek, anlaşmamıza yansıtmaya, birbirimizin güçlü yönleri ve gelişim alanlarından öğrenebilmeye çalışacağız.

  14. Birbirimizi gerçekten dinleyeceğiz. Bakış açılarını anlamaya çalışacağız.

  15. Bu öğrenme ilişkisini bir yandan keyifli ve eğlenceli kılabilecek ortamları yaratmaya ve faaliyetlerde bulunmaya çalışacağız.

  16. Mentorluk ilişkimiz yanlış bir sonuca varmasını önlemek için herhangi bir zaman ikimizden biri mentorluk ilişkisini sona erdirmek isteyebilir. Bunu da karşılıklı konuşarak değerlendireceğiz.

  17. Eğer, herhangi taraf ilişkiyi sonlandırmak isterse birbirimizi suçlamadan, el sıkışarak, olumlu bir şekilde ilişkiyi sonlandıracağız.

 

Mentorluk Planı Görüşme Zamanı: ……..

Hafta içi/sonu:                                                                     Gün içi saatler:

Görüşme Sıklığı: Her hafta (Toplam 60-90 Dakika)

İletişim Metodu: Online + (E-mail /Telefon) ……………

Anlaşma Süresi: ……….. Ay

Menti Adı Soyadı                                                 Mentor Adı Soyadı

Tarih İmza                                                            Tarih İmza

Bilim Kariyerinizde size destek olalım

Bilimsel kariyer uzun soluklu ve zorlu bir yolculuktur. Bilim Kızı MENTORLUK hizmetimiz ile bu yolculukta bilim kadını hocalarımız ile kolaylaştırıcılık hizmeti sunarak sizlerin yanında olmayı arzu ediyoruz. Tabi siz de isterseniz. 

ÖN BAŞVURUNUZ için LÜTFEN

 

MENTİ Başvuru FORMUMUZU DOLDURUNUZ

MENTÖR Başvuru FORMUMUZU DOLDURUNUZ.
bottom of page